Proszę o pomoc
Prosze o Pomoc: 13 zadanie
liczby −6,3x−4,50 są w podanej kolejności pierwszym drugim i piatym wyrazem pieciwyrazowego
ciagu arytm. Oblicz x
15 zadanie W nieskończonym ciągu geometrycznym (an) dane są: a1=0,2 a2 x a4=1 Oblicz iloraz
tego ciągu
24 zadanie pierwszy trzeci i dziewiaty wyraz nieskonczonego ciagu arytm. an o roznicy r rozne
od 0 są jednoczesnie w poadanej kolejnosci pierwszym drugim i trzecim wyrazem pewnego ciagu
geometr.bn. udowondij ze iloraz ciagu bn jest rowny 3.
14 zadanie (Czwartego stopnia√2 ,czwartego stopnia√8,Czwartego stopnia√24 ) jest nieskończoym
ciągiem geometrycznym. Oblicz dwudziesty piąty wyraz tego ciągu i przedstaw go w postaci
potęgi liczby 2
26 lut 20:36
krystek: a1=−6
a2=3x−4
a5=50
a5=a1+4r⇒50=−6+4r⇒4r=56⇒r=14 I teraz:
3x−4=−6+14⇒3x=12⇒x=4
26 lut 20:46
KAWA: dziękuje
26 lut 20:48