zaznacz na osi liczbowej
Dorka: 
mam z tym problemy A= { x : x ∊R ∧ |x+2| <5 } B= { x : x ∊R ∧ |x+5| ≥ 2}
C={ x : x ∊R ∧ |x−5\ =3 } D=={ x : x ∊R ∧ |x+1| ≤ 7}
26 lut 20:00
26 lut 20:01
Dorka: Proszę pomóżcie ......zaznacz na osi liczbowej mam z tym problemy A= { x : x ∊R ∧ |x+2| <5 }
B= { x : x ∊R ∧ |x+5| ≥ 2}
C={ x : x ∊R ∧ |x−5\ =3 } D=={ x : x ∊R ∧ |x+1| ≤ 7}
26 lut 20:25
krystek:

A: (x+2<5 i x+2>−5)⇒x<3 i x>−7
26 lut 20:34
krystek:

B

x+5≥2 lub x+2≤−2)⇒x≥−3 lub x≤−4
26 lut 20:38
krystek: C samodzielnie
26 lut 20:38
Dorka: dzieki popróbuje
26 lut 20:39