matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
Justyna:
2
Narysuj wykres funkcji f(x)= 2+
. Wyznacz jej dziedzinę, zbiór wartości funkcji,
x−1
miejsca zerowe.
26 lut 19:35
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1693.html
26 lut 19:37
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/157.html
26 lut 19:38
Justyna:
Proszę o rozwiązanie
26 lut 19:41
Aga1:
a
y=
+q
x−p
2
y=
+2
x−1
D=R−{p} ZW=R−{q}
2
Miejsce zerowe
+2=0 //*x−1
x−1
26 lut 19:45