Lokata
Ziom: Witam. Mam takie pytanie. Załóżmy, że zakładam lokatę o wartości 1000zł. Okres deponowania 2
lata. Kapitalizacja odsetek jest na koniec okresu deponowania oraz oprocentowanie wynosi 5%.
Jaka będzie końcowa wartość lokaty jeżeli jeszcze uwzględnimy 19% podatek. Proszę o podanie
obliczeń.
26 lut 18:48
pigor: ...

otóż będzie to np. tak :
1000(1+81%,5%)2 = 1000(1+0,81*0,05)
2 = 1000(1+0,0405)
2 =
= 1000*1,0405
2 = 1000*1,08264025 =
1082,64 zł. . ... i to tyle , czy warto

. ..
26 lut 19:59
Aga1: Według mnie odsetki dopisane są tylko raz, wtedy wychodzi inny wynik
26 lut 20:03
26 lut 20:05
pigor: masz rację
Aga , ale ja nie znam takiego sposobu oszczędzania, chyba, że w ...

lombardzie . ...

a ty
KAWA nie wpierd... się, bo miałeś cały weekend na swoje debilne zadania . ...
26 lut 20:17
Ziom: Było by chyba dobrze, moje wyniki z internetowych kalkulatorów różnią się zawsze od 1 do 2 zł
w porównaniu z tym, ale to raczej wynika, że w tamtych kalkulatorach występuje w pewnym
miejscu zaokrąglenie. Dziwi mnie tylko, że w tamtych kalkulatorach różnią się zawsze wyniki. W
każdym bądź razie dzięki za odpowiedz.
26 lut 20:57