matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Asia :):
Odchylenie standardowe zestawu danych: 1,2,3,4,5, jest równe ?
26 lut 18:44
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1028.html
26 lut 18:45
Gustlik:
1+2+3+4+5
śr(x)=
=3
5
1+4+9+16+25
śr(x
2
)=
=11
5
σ
2
=śr(x
2
)−[śr(x)]
2
=11−3
2
=11−9=2 Wyprowadzenie i wyjaśnienie wzoru tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=1028
.
27 lut 01:40