trygonometria rownanie
ania: czy moge prosic o wytlumaczenie po kolei rownani jak rozwiazac do konca
√3COS x −sin x = √2
√3/2 COS X − 12 SIN X=√2/2
COS PI6 COS X − sinpi6 sin x= √2/2
co dalej prosze o pomoc
26 lut 17:28
26 lut 17:33
Eta:
cosα*cosβ−sinα*sinβ= cos(α+β)
to:
dokończ..........
26 lut 17:36
Trivial: Witaj
Eto.
26 lut 17:37
Eta:
26 lut 17:37
Eta:
Witam, witam
26 lut 17:38
ania: dziekuje matematycznie mocno

!
27 lut 07:02
Ania: dlaczego cos a i sin a możemy zredukowac do cos przed nawiasem ? Nie rozumiem mogę prosić o
wytłumaczenie
29 lut 03:02
Aga1: Eta napisała Ci wzór , z którego korzystała.
29 lut 09:51