Bryły
Olaa7: Oblicz V i Pc stożka gdy
a)r=3cm
l=7.5cm
b) l=6cm
α=60stopni
proszę o pomoc
26 lut 17:26
dero2005:

r = 3 cm
l = 7,5 cm
h =
√l2 − r2 = −−−−
P
c = πr(r + l) = −−−−−−
policz
26 lut 17:59
dero2005:

l = 6 cm
| h | | √3 | |
| = sin 60o = |
| h = −−−−
|
| l | | 2 | |
| r | | 1 | |
| = cos 60o = |
| r = −−−−−
|
| l | | 2 | |
P
c = πr(r + l) = −−−−−−
policz
26 lut 18:07
Olaa7: h =4,5 ? bo nie jestem pewna
26 lut 18:10
Olaa7: w tym pierwszym
26 lut 18:10
dero2005:
h =
√l2 − r2 =
√(152)2 − (62)2 =
√2254 − 364 =
√(1894 =
26 lut 18:48