matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
lucas6274:
Oblicz wysokość trójkąta równobocznego o polu 12
√
3
cm
2
. Prosze o wyjaśnienie
26 lut 17:18
Eta:
Co tu wyjaśniać? a>0
a
2
√
3
P=
=12
√
3
⇒ a
2
= 48 ⇒ a=
√
48
= 4
√
3
4
a
√
3
h=
=................ dokończ
2
26 lut 17:48