logarytmy
daariuus: log√x − 32logx = ?
trzeba przedstawić to wyrażenie w postaci logarytmu pewnej liczby.
26 lut 16:54
daariuus: przepraszam, pomyłka tam powinno być log√x − 32logx = ?
26 lut 16:56
Mila:
x>0
| | x0,5 | |
logx0,5 −logx1,5=log |
| |
| | x1,5 | |
dokończ
26 lut 17:02
pigor: np.
| | √x | |
log √x − 32logx = log √x −log √x3 = log |
| = |
| | √x2*x | |
| | √x | | 1 | |
= log |
| = log |
| i x>0 |
| | x√x | | x | |
26 lut 17:02
pigor: i może dalej = log1−log x =
−logx . ...
26 lut 17:03