Pole ograniczone okręgami
gruby benek: Oblicz pole obszaru ograniczonymi dwoma okregami:
r1=2√3acosδ
r2=2asinδ
Na samym poczatku juz mam problem.
Jak dojsc do tego, ze promienie wyniosa:
r1=a√3
r2=a ?
Znam teoretycznie wzory, ale nie wiem jak je zastosowac aby otrzymac to co powyzej...Z dalsza
czescia zadania umiem sobie poradzic.
26 lut 16:51
ejendi:
tu jest jakieś zapętlenie z oznaczeniami
bo jak może być np: a=r2 i r2=2asinδ
26 lut 19:09
gruby benek: Bo pierwsza postac promieni to postac biegunowa, a potem to juz ta zwykla...
26 lut 19:36