liczba a jest rowna
Karol: liczba a=(√4+√7−√4−√7)2
26 lut 16:08
26 lut 16:09
Aga1: zastosuj wzór (a−b)2=a2−2ab+b2
26 lut 16:09
Karol: probuje ale mi nie wychodzi
26 lut 16:11
krystek: tp zapisz tutaj poprawimy!
26 lut 16:11
Karol: 4+√7−2(4−√7)+4−√7
26 lut 16:15
krystek: 2*√(4+√7)(4−√7)=
26 lut 16:18
krystek: Podwojony iloczyn masz źle
26 lut 16:19
Aga1: początek i koniec dobrze,
popraw środek
−2*√(4+√7)(4−√7)
26 lut 16:19
Karol: kurde...nie wychodzi mi ten wyraz −2ab
26 lut 16:21
Aga1: √16−7
26 lut 16:22
Karol: liczba a jest rowna 2?
26 lut 16:22
Aga1: tak.
26 lut 16:24