ja to rozwiązać ?
Olaa: Liczbą przeciwną do liczby a= 2 /3−2√3 −1/3+2√3
26 lut 15:45
Eta:
| | 2 | | 1 | | 2(3+2√3)−1(3−2√3) | |
a= |
| − |
| = |
| = |
| | 3−2√3 | | 3+2√3 | | (3−2√3)(3+2√3) | |
a= ............... dokończ
−a=.......
26 lut 15:52
...: liczba przeciwna do a to jest −a czyli −(2/3−2√3−1/3+2√3)= −2/3+2√3+1/3−2√3=−1/3
26 lut 15:55
Aga1: Ciekawe co autor postu miał na myśli,ale podejrzewam, że Eta odgadła.
26 lut 16:00
Eta:
Witaj
Aga1 
To ten przykład, który wczoraj był źle napisany
26 lut 16:02
Aga1: Witaj, Eta.
26 lut 16:05
Olaa: A . 1− 2 √3 B. 2 √3 C. 3+ 2 √3 D. 1+ 2 √3 takie sa odpowiedzi czyli −1/3 się nie zgadza
26 lut 16:06
Eta:
No dokończ to co Ci napisałam i będzie ok
| | 6+4√3−3+2√3 | | 3+6√3 | |
a= |
| = |
| = −1−2√3 |
| | 9−12 | | −3 | |
to: −a= −(−1−2
√3)= ..........
odp

)
26 lut 16:10
Eta:
Sorry odp: D)
26 lut 16:11
Olaa: no faktycznie, dzięki
26 lut 16:15