26 lut 15:27
Bartek: (cos52 stopnie−cos 38stopni)2 ,a nie razy dwa ...*
26 lut 15:42
Eta:
podstaw za cos52o= sin38o i za sin52o = cos38o
26 lut 15:44
Mila: Podnieś do kwadratu,skorzystaj z tego , że: sin38 0 =cos520
jeśli masz trudności, to pytaj.
26 lut 15:45
Bartek: własnie mam problem głównie z tym podniesieniem do kwadratu. znam wzór na róznicę
kwadratów,tylko.....mam takie głupie pytanie czy liczbe 52 tez mam podnosic do kwadartu
podnosząc pierwszą liczbę? Gdybys mogła,podnies mi to do kwadratu to bede po prostu już
wiedzial.
26 lut 15:50
Bartek: własnie mam problem głównie z tym podniesieniem do kwadratu. znam wzór na róznicę
kwadratów,tylko.....mam takie głupie pytanie czy liczbe 52 tez mam podnosic do kwadartu
podnosząc pierwszą liczbę? Gdybys mogła,podnies mi to do kwadratu to bede po prostu już
wiedzial.
26 lut 15:51
Eta:
(a−b)2= a2−2ab+b2 a= sin38o b= cos38o
i sin238o+cos238o =1
dokończ ...........
26 lut 15:54
Mila: cos252−2cos52*cos38 +cos238 +2 sin38*sin52+2cos60=..........
52 i 38 nie podnosisz do kwadratu
zapis cos252 = (cos52)2
26 lut 15:56
Eta:
@
Mila ......... działaj dalej ( skoro się wcinasz)
26 lut 15:58
Mila: Eta przepraszam,gdy pisałam nie było Twojego postu, ustępuję pola.
26 lut 16:03
Eta:
Ależ proszę bardzo

ja się nie gniewam tylko bez sensu jest powielać rozwiązania( tracimy czas
26 lut 16:04
Bartek: Dzięki,nie wiedzialem własnie czy to 52 wziąć do kwadratu czy nie.
26 lut 16:07