Pole powierzni całkowitej???
Funny!!!: Oblicz pole powierzchni całkowitej prostego graniastosłupa trójkątnego, którego wysokość
ma długość 50 cm, a krawędzie podstawy 40 cm,13 cm, 37 cm.Proszę o szybko pomoc
4 kwi 20:02
tim: Pp = 2Pp + Pb
Pp = np. z wzoru Herona
Pb = Px + Py + Pz
x, y, z − trzy prostokątne ściany o wymiarach h oraz krawędzi podstawy.
4 kwi 20:05
GIRL: A nie rozwiążesz mi tego zadanka


?Bardzo bym prosiła

!
4 kwi 20:09
tim: A znasz wzór Herona? Która klasa?
4 kwi 20:21
BEAR: znam klasa maturalna
4 kwi 20:26
tim: No no to:
Masz boki... Podstawiasz do wzoru i obliczasz pole...
Ściany mają wymiary:
40 x 50, 13 x 50, 37 x 50 <−−− Obliczasz ich pole (to prostokąty).
Dodajesz 2 Pola podstawy do Pola ścian.
4 kwi 20:31