matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania i nierówności kwadratowe
Kamil:
Proszę o podpowiedź jak zacząć rozwiązanie tego równania i nierówności: 1. 25(x+2)
2
−16=0 2. (x−3)(2x−5)<4x
2
−2x−20
26 lut 14:21
ejendi:
1. 25(x
2
+2x+4)−16=0 25x
2
+50x+84=0 liczby urojone itd
26 lut 14:53