matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calkowanie przed podstawianie
Calki:
2
x
∫
dx
√
1−4
x
26 lut 14:01
Vizer:
2
x
∫
dx=*
√
1−4
x
2
x
=t 2
x
ln2dx=dt
1
dt
1
1
*=
∫
=
arcsint+C=
arcsin(2
x
)+C
ln2
√
1−t
2
ln2
ln2
26 lut 14:09