matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
robson:
pole okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny ma długośc r=6. bok tego trójkata ma długośc
26 lut 13:21
asdf:
r = 6
1
w trójkącie
równobocznym
promień okręgu wpisanego jest równy
h
3
6 = {1}{3}h
a
√
2
h =
2
h − niebieska przerywana
26 lut 13:26
BLAZEJ_505:
1
r=
h
3
a
√
3
h=
2
26 lut 13:29