matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ziemek0000:
Uzasadnij że funkcja f(x)= 2(x−1)
2
+m
2
+m+1 nie przyjmuje wartości ujemnych.
26 lut 13:13
krystek:
m
2
+m+1 >0 dla każdego m x−1=0 dla x=1 i dla każdego x≥0 cnu
26 lut 13:34