funkcje trygonometryczne
Klaudia: narysuj wykres funkcji 2sin2x=2
26 lut 13:08
AS: Zbiór punktów będących wierzchołkami sinusoidy
26 lut 17:48
ejendi:
to już było
26 lut 17:52
krystek: jeszcze raz: Zrozum,że funkcja ma postać y=f(x) a Ty ciągle piszesz równanie, już chyba 4−ty
raz
26 lut 18:23
Eta:

sin
2x=1 ⇒ sinx=1 lub sinx= −1
26 lut 18:33
BLAZEJ_505: polecam program Geogebra do rysowania funkcji

. Wpisujesz funkcję i wykres gotowy
26 lut 18:34
Eta:
Na maturze też tak będzie?
26 lut 18:38
asdf: a co to za problem na maturze powiedzieć, "ja mam w domu fajny program geogebra, moge pojsc
sprawdzic czy dobry mam wykres?"
26 lut 18:39
Eta:
26 lut 18:40
krystek: Podejrzewam,że zad pojawi kolejny raz ,ponieważ już to miała rozpisane przeze mnie .
Zainteresowana się nie odzywa!
26 lut 18:43