matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole prostokąta
michał:
Przedstawione na poniższym rysunku prostokąty są podobne.Oblicz pole prostokąta KLMN
26 lut 12:25
konrad:
|KL|=3x |LM|=5x (3x)
2
+(5x)
2
=12
2
olbicz x, potem długości odcinków |KL| i |LM|
26 lut 12:28