matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
smile:
Oblicz:
3
1
2
− cos210
√
3
−
√
3
2
+
√
3
4
− ...
proszę o pomoc
26 lut 12:04
Aga1:
W mianowniku
a
1
S=
1−q
−1
a
1
=
√
3
, q=
2
3
1/2
=
√
3
cos210
0
=cos(180
0
+30
0
)=−cos30
0
=
26 lut 12:08
smile:
wychodzi 2, tak?
26 lut 12:11
Aga1:
Zapisz obliczenia.
26 lut 12:15