matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz....
Danio:
1. O ciągu arytmetycznym ( an) wiadomo, że a2 = 6 i a5 =12. Oblicz a1.
1
2. O ciągu geometrycznym ( an) wiadomo, że a3=
i a5=3. Oblicz a7.
5
1
3.O ciągu geometrycznym ( an) wiadomo, że a3=
i a5=3. Oblicz a1.
5
.
26 lut 11:48
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
26 lut 11:55
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
26 lut 11:55
Danio:
ale nie mam podanego a1...
26 lut 12:06
Justyna:
jaki jest wzór na a1 w c. arytmetycznym i geometrycznym ?
26 lut 12:55