Funkcja wykładnicza
Blondynka: I5x − 1I = 4*5x
26 lut 11:29
Aga1: 5x−1=4*5x lub 5x−1=−4*5x
licz
26 lut 11:43
Blondynka: Ej aż tak głupia nie jestem, to wiedziałam, tylko co tym dalej....
Jest to zadanko z funkcji wykładniczej, a więc x jest jakby potęgą liczb....
26 lut 11:46
Aga1: 5
x−4*5
x=−1//*(−1) lub.... uzupełnij.
5
x=5
log51/3 lub......
26 lut 11:53
Tragos: jak masz taki problem, to sobie użyj zmiennej pomocniczej, t = 5x, t > 0
26 lut 11:53
Blondynka: Dzięx Targos =)
Już to rozumiem
26 lut 12:09
społeczniak: WItam, moja klasa bierze udział w konkursie internetowym.
konkurs polega na głosowaniu na poszczególne projekty i jak widze inne projekty to od razu
widać że głosowanie polega na tym kto ma więcej znajomych... Głosować można raz dziennie z
jednego IP
http://www.funklasa.pl/projekty/wyswietl/455
tutaj zamieszczam link.
z góry wszystkim bardzo gorąco dziękuje za poświęcone kilka sekund
26 lut 12:33