układ równan
Stokrotka: Dany jest układ równań:
(x+3)2 + (y−1)2 = 18
(x+2)2 + (y−2)2 = 8
Nie rozwiązując powyższego układu równań wyznacz liczbę jego rozwiązań. Odpowiedź uzasadnij.
26 lut 10:53
krystek: Wyznacz S1 i S2 oraz r1 i r2 i teraz
IS1S2I= r1+r2⇒ 1 rozwiązanie lub i teraz pomyśl nad resztą.
26 lut 10:58
krystek:
26 lut 11:10
Stokrotka: czyli ze sa dwa rozwiazania? poniewaz te okregi sie przecinaja tak?
26 lut 11:17
krystek: Ale wylicz .CZy : r1+r2<IS1+S2I
26 lut 11:19
Stokrotka: nie bardzo rozumiem
26 lut 11:26
26 lut 11:49
Stokrotka: dzieki
26 lut 11:52
społeczniak: WItam, moja klasa bierze udział w konkursie internetowym.
konkurs polega na głosowaniu na poszczególne projekty i jak widze inne projekty to od razu
widać że głosowanie polega na tym kto ma więcej znajomych... Głosować można raz dziennie z
jednego IP
http://www.funklasa.pl/projekty/wyswietl/455
tutaj zamieszczam link.
z góry wszystkim bardzo gorąco dziękuje za poświęcone kilka sekund
26 lut 12:33