ulamek
Kappa: zamien ulamek dziesietny 4,3(8) na ulamek zwykly
26 lut 01:08
Paweł: x=4,3(8)
100x=438,(8)
99x=100x−x=438,(8)−4,3(8)=434,5
990x=4345
| | 4345 | |
x= |
| można jeszcze skrócić ale mi się nie chce |
| | 990 | |
26 lut 01:13
26 lut 01:21
Kappa: | | 6 | |
a nie 4 |
|  bo; |
| | 18 | |
| | 3 | | 1 | | 8 | | 43 | | 8 | |
4,3+0,00(8)=4,3+0,1*0,(8)=4 |
| + |
| * |
| = |
| + |
| = |
| | 10 | | 10 | | 9 | | 10 | | 90 | |
czy to nie jest dobrze?
26 lut 01:49
Eta:
7:18=38888888888888 =0,3(8)
6:18= 0,3333333333 = 0,(3)
to które jest dobrze?
26 lut 01:51
Kappa: 7:18 jest dobrze ...
kurcze a ja takim sposobem to robilam jak na lekcji i zle

mozesz mi eta tez podobnym do
mojego wytlumaczyc?
26 lut 02:06
Eta:
Ty napisałaś 4,3+0,00(8) −−−−−−−− źle
powinno być: 4,3 +0,0(8) = ..... teraz dokończ
26 lut 02:23
coped: 219/500
26 lut 09:29