Uporządkuj rosnąco wartości a,b,c i d
Milena: Uporządkuj rosnąco wartości a,b,c i d, jeżeli: |1+3a|+√2 ≤ 2√2,
b=√2log2 19, c=sin360+cos540, d=√12−8√2 − 12|5−4√2|.
26 lut 00:25
ICSP: |1 + 3a| +
√2 ≤
√2
| | 1 | |
|1+3a| ≤ 0 ⇒ 1 + 3a = 0 ⇒ a = − |
| |
| | 3 | |
c = sin360
o + cos540
o = sin0
o + cos180
o = 0 − 1 = −1
| | 1 | | 1 | |
d = √12 − 8√2 − |
| |5 − 4√2| = √(2√2 − 2)2 − |
| (4√2 − 5} = 2√2 − 2 − |
| | 2 | | 2 | |
2
√2 + 2,5 = 0,5
reszta twoja.
26 lut 01:36
KlaudiaK: Chciałabym zapytać o liczbę "b". Czy nie jest konieczne rozpatrywanie dwóch przypadków? Bo b
może być równe 1/3 i −1/3?
1 maj 15:04
KlaudiaK: Proszę o odpowiedź
1 maj 15:54
5-latek: Nie . Przeczytaj definicje pierwiastka arytmetycznego (z jakiej jest liczby
1 maj 16:21
5-latek: I przede wszystkim jaka jest liczba
1 maj 16:29
Exen:

γγγγγγγγγγγγ
3 lis 19:03
Exen: Co zrobić jak turbina nie działaδ
3 lis 19:04