matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc,nie rozumiem
agnieszkaaaaaaa:
rozwiąż równanie: 1+3+5+...+(2n−1)=144
25 lut 22:19
krystek:
L= suma wyrazów ciągu arytm
25 lut 22:21
agnieszkaaaaaaa:
i co mam zrobic?
25 lut 22:23
krystek:
2a
1
+(n−1)*r
*n=144
2
25 lut 22:28
Mila:
a
1
=1 a
n
=2n−1
1+2n−1
144 =
*n
2
25 lut 22:43