Pomóżcie mi, help! proszę
wesolykrystek: liczbą przeciwną do liczby a= 22−2√3 − 13+2√3
jest
A. 1−2√3
B.2√3
C, 3+2√3
D. 1+2√3
Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Niby proste a się gubię w tym działaniu
25 lut 21:27
Aga1: | | 1 | | 2 | |
Liczbą przeciwną do a jest −a= |
| − |
| = |
| | 3+2√3 | | 2−2√3 | |
Tylko, że żaden z tych wyników mi nie wyszedł.
25 lut 22:14
Mila: | | 2 | |
Jeśli pierwszy ułamek: |
| to |
| | 3−2√3 | |
odp.D
25 lut 23:17
Eta:
Jeśli? .......... a jak inny? to?
25 lut 23:58
Paweł: | | 3−7√3 | |
mi wyszło |
| ale takie odpowiedzi niestety nie ma |
| | 6 | |
26 lut 00:06
Paweł: | | 7√3−3 | |
sory zapomniałem że to przeciwna |
| |
| | 6 | |
26 lut 00:07