miejsce zerowe- prosze o spr.
Iza: dziedziną funkcji: (2x−3)(x+7)(x
2+1)x
jest zb. liczb całkowitych, zatem Miejsc zerowych jest 2

− ale dlaczego? coś mi się tutaj nie
zgadza;
2x−3=0
x=3/2 −> 1 M.Z
x+7=0
x=−7 − > 2. M.Z
x
2+1=0
SPRZ.
i mam jeszcze tego x na końcu..
czyli tutaj x jest = 0

czyli to by było moje 3 M.Z
25 lut 21:10
konrad: zgadza się, są trzy miejsca zerowe
25 lut 21:11
Iza: a w odp. jest napisane, że są 2 M.Z
25 lut 21:12
krystek: A jakie było zadanie początkowe?
25 lut 21:23
krystek: Zapewne była f wymierna o tym mianowniku i miałaś wyznaczyć m zerowe.
25 lut 21:26
ICSP: Czytamy ze zrozumieniem

Dziedzina funkcja jest zbiór liczb CAŁKOWITYCH
x = U{3}{2] nie jest całkowite − wypada z dziedziny.
25 lut 21:31
krystek: @
ICSP
musze iśc do szkoły nauczyć sie czytać.
25 lut 21:34
ICSP:
25 lut 21:36
krystek: ładny maja zapach?
25 lut 21:47
ICSP: są wirtualne − nie mają zapachu
25 lut 21:49