czworoscian foremny
Kappa: dany jest czworoscian foremny o krawedzi rownej 4 cm . oblicz jaka dlugosc ma wysokosc tej
bryly ?
obliczylam tylko ze h mi 0 wychodzi ;
x=2/3 h
2/3 *4√3/ 2=8√3/ 6=4√3/ 3
potem pitagoras; 16=16+h2
25 lut 20:58
25 lut 21:03
Kappa: jak to bedzie dalej ?
h2+ (4a2*336)=a2
h2=a2− a23
h2=16−163
h=√323
25 lut 21:12
krystek: Pisz duże U przy ułamkach
25 lut 21:13
25 lut 21:28
Kappa: 

krystek ?
25 lut 21:39
krystek: √32=√16*2=4√2 i usuń niewymierność z mianownika czyli √3
25 lut 21:46
25 lut 21:48
krystek: ok
25 lut 21:53
25 lut 22:49
krystek: @Eta ,poćwiczył (ła)umysł zainteresowany(ana)
25 lut 23:13