matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
Asia:
rozwiaz rownanie |2x−1|+|x+1|=3
25 lut 20:21
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1807.html
25 lut 20:22
krystek:
dla x∊(−
∞
,−1) mamy −2x+1−x−1=3
1
dla x∊<−1,
mamy −2x+1+x+1=0
2
x∊(1/2,
∞
) mamy 2x−1+x+1=3
25 lut 20:24
Asia:
dziękuje
25 lut 20:26
Paweł:
x∊{−1,1}
25 lut 20:28