oblicz
Pawel: 2*25 12+64 13
potegi 1/2 i 1/3
25 lut 19:07
Janet: 2√25 + 3√64
25 lut 19:09
BLAZEJ_505: 2*2512+6413=√2*25+3√64=5√2+4
25 lut 19:10
Pawel: jaki cudem ci tak wyszło
25 lut 19:13
25 lut 19:14
BLAZEJ_505: √50=√2*25=5√2 bo √25=5
3√64=4
25 lut 19:14
BLAZEJ_505: głupi ja właśnie kolejność wykonywania działań najpierw potęgowanie i pierwiastkowanie później
mnożenia, a na końcu dodawanie
25 lut 19:16
Beti: sądzę, że jednak to jest tak:
2√25+3√64 = 10+4=14
25 lut 19:17
BLAZEJ_505: 2*√25+3√64=2*5+4=10+4=14
25 lut 19:17