Rozwiąż nierównośc
Betii: Rozwiąż nierówność.
8x−4 = (√8)2−3x
25 lut 18:54
Beti: 8
x−4 = 8
12(2−3x)
opuszczasz podstawy
rozwiązujesz równanie liniowe
25 lut 19:16
Betii: To znaczy, że x=2?
25 lut 19:37
Betii: Myślałam, że podstawę tego równania trzeba sprowadzić do jak najmniejszej liczby.
25 lut 19:40
Beti: podstawy musza być takie same − nie ważne jak duże/małe będą
odp. jest dobra
25 lut 19:42
Betii: Dziękuję. Czy mogę Tobie zdać pytanie? Czy też masz na imię Beata?
25 lut 19:55
Beti:
25 lut 20:26
Betii: Dzięki.
25 lut 20:37