matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierównośc z parametrem
help:
jak to wyliczyc? x
2
+(2m−3)x+2m+5=0
4 kwi 16:03
smigol:
ja tutaj widzę równość... a=1 b=2m−3 c=2m+5 jeśli o to chodzi. Liczysz deltę, potem pierwiastki.
4 kwi 16:04