ównania ogólne
dorota: podaj wzór postaci kierunkowej,wzory funkcji prostopadłych i równoległych które przejdą przez
punkt A(−1,−2) monitoniczność funkcji mjejsca zerowe miejsca przecięcia z osią OY wykresy
k−4x+2y−4=0 k:5x−2y+4=0
25 lut 16:55
Beti: rozumiem, że to są dwie różne proste(dwa przykłady) do jednego polecenia?
25 lut 18:25
dorota: tak to sa dwie rózne proste
25 lut 20:35
Beti: no to lecimy z pierwszą prostą: −4x+2y−4=0
zapisz ją w postaci kierunkowej
25 lut 20:37
dorota: k:−4x+2y−4=0 podać wzór postaci kierunkowej
podać wzory funkcji prostopadłych i równoległych które przejdą przez punkt A(−1,2)
25 lut 20:50
Beti: no więc zapisz ja w postaci kierunkowej, czyli... wyznacz y (y=...)
25 lut 20:56
dorota 2: Witaj Beti jestes jeszcze?
25 lut 21:52