matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek prawdopodobieństwa
alfa i omega:
rzucamy dwa razy symetryczna kostka do gry. Wypisz zbiór omega i oblicz prawdopodobieństwo otrzymania: a) sumy oczek mniejszej od 4 b) za drugim razem parzystej liczby oczek
25 lut 16:24
Janet:
|Ω| = 36 a) |A| = 3 , { (1,1) , (1,2), (2,1) }
3
1
P(A) =
=
36
12
b) |A| = 18
18
1
P(A) =
=
36
2
chyba tak to powinno wyglądać
25 lut 16:45