pomoc
daga: W prostopadłościennym kartonie umieszczono 6 puszek w kształcie walca o objętości 1 litra
każda.Każda puszka ma wysokość równą 10 cm.Wykaż,żę pole podstawy kartonu jest większe od
750centymetrów kwadratowych
25 lut 16:06
25 lut 17:18
krystek: Wylicz powierzchnię podstaw 6 puszek
25 lut 17:36
daga: gdy bym umiała to bym ni dała zadania
25 lut 17:39
krystek: 1 litr=1dm3=1000cm3
1000cm3=πr2*H
1000=πr2*10 i wylicz pole podstawy 1 puszki jest to π*r2
25 lut 17:54
daga: pomoże ktoś bo nie rozumię tego
25 lut 20:30
krystek:
25 lut 20:38
26 lut 10:23
Asia: musisz troche pomyśleć, a nie zdawać się tylko na innych
26 lut 10:41
krystek: Lenia należy pokonać − zwalczać w sobie!
26 lut 10:42
Asia: Święta racja krystek
26 lut 10:43