matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wyraz pierwszy a1, roznice r i wyraz ogolny ciagu arytmetycznegu an jeze
gabrysia:
a) a2+a5=20 a6−a4=4 b) a2+a5=1,7 a3*a6=1,12
25 lut 15:33
miki:
Rozwiąż układ równań a
1
+r+a
1
+4r=20 a
1
+5r+a
1
+3r=4
25 lut 15:36