trapez
Janet: Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem jak się za to zabrać..
Długości ramion a i b trapezu są równe odpowiednio 5 cm i 3 cm. Odcinek łączący środki tych
| | 5 | |
ramion dzieli trapez na dwie części w ten sposób, że stosunek ich pól jest równy |
| . |
| | 11 | |
oblicz pole P trapezu wiedząc, że można go wpisać w okrąg.
25 lut 15:16
Mila: a,b −ramiona,
x,y − podstawy
a+b=5+3 =8
x+y =8
odcinek łączący środki ramion ; e =8:2 =4
Zrób rysunek i licz dalej
25 lut 15:35
Janet: | | 8√14 | |
Dziękuję Ci bardzo!  wyszło mi |
| , dobrze? |
| | 3 | |
25 lut 16:54
Mila: Policzę po 22 . Teraz muszę za chwilę zwolnić komputer.
25 lut 20:13
Eta:
ok
25 lut 21:26
Mila: Dobrze.
25 lut 22:26