pola obszarów
całka: oblicz pola obszarów płaskich ograniczonych liniami: a) y
2 =6−x , y=x, (liczyłam pole od minus
nieskończoności do 2 i wyszła mi całka rozbieżna a od 2 do 6 pole= 32/3, ale powinno wyjsc
125/6 ..) b) y=sin2x, y=sinx ,a x należy od 0 do pi. (tu mi wychodzi 1 a powinno wyjść 5/2.)
będę bardzo wdzięczna za rozwiązanie tych dwóch przykładów
25 lut 14:38
ejendi:
a) wydaje mi się, że granice całkowania są 0 do 6
b)
∫y1=−cos(2x)/2
∫y2=−cosx
P=−cosx+cos(2x)/2](0−π)
P=1+0,5−((−1)+0,5)=2
nie chce być inaczej
25 lut 15:55