oblicz trygonometria
HELP plis: oblicz
sin pi/5 x sin 2pi/5 x sin 3pi/5 x sin 4pi/5 x sin 5pi/5 =
25 lut 14:36
HELP plis: x to razy
25 lut 14:39
ICSP: | | π | | 2π | | 3π | | 4π | |
sin |
| * sin |
| * sin |
| * sin |
| * sinπ = 0 |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
25 lut 14:46
HELP plis: możesz to jakoś rozpisać
tak żebym wiedział jak to obliczyłeś
25 lut 14:59
HELP plis: wiem ze sin 180 to 0 ale jak mam taki przykłąd
ctg 4pi/18 x 5pi/18 x 6pi/18 =
to jak to obliczyć (prosze o wyjaśnienie krok po kroku)
25 lut 15:02
Trivial: Wystarczy wiedzieć, że sinπ = 0.
25 lut 15:09
Trivial: A ten kolejny przykład zapisz może normalnie.
25 lut 15:10
HELP plis: ctg 40 x ctg 50 x ctg 60 = 1/
√3
tak jest w odpowiedziach ale jak to tego doszli to ja nie wiem
25 lut 15:19
Trivial:
Wskazówka
40 = 90−50.

A ctg60
o = ...
25 lut 15:24
ICSP: | | √3 | |
L = ctg40o * ctg50o * ctg60o = ctg40o * tg40o * ctg60o = 1 * ctg60o = 1 * |
| = |
| | 3 | |
c.n.u.
25 lut 15:25
HELP plis: ct60=√3/3
ctg90 = 0
25 lut 15:26
HELP plis: wielkie dzięki
25 lut 15:27
ICSP: Witam Pana
Triviala
Jak tam mija weekend?
25 lut 15:30
Trivial:
"Nie mam ochoty na rozmowę."

Czekam na wyniki egzaminu w niepewności. Chyba dzisiaj się już ukażą. :<
25 lut 15:32
ICSP: Nie czepiaj się

Basia mnie wczoraj trochę zdenerwowała

Jak chcesz mogę ci dać jakieś zadanko na zabicie czasu
25 lut 15:33
Trivial: Już się boję.

Możesz dać.
25 lut 15:34
ICSP: Wykaż ze dla dowolnej liczby naturalnej n zachodzi :
11|(26n+1 + 33n+2)
25 lut 15:39
Trivial: CO TO ZA MAGIA ICSP... Nie ma tak.
25 lut 15:44
ICSP: hmmm jaka magia?
25 lut 15:46
Trivial: Zmiana zadania podczas rozwiązywania. ;>
25 lut 15:47
ICSP: Trivial dobrze się czujesz?
Masz jakieś przywidzenia?
25 lut 15:48
Trivial:
Dobrze widziałem.

tam było 3
n+2, a nie 3
3n+2.
25 lut 15:49
ICSP: czepiasz się

Dowodzik poproszę
25 lut 15:53
Trivial: Jeszcze do tego dajesz jakieś fałszywe rzeczy do dowiedzenia.
25 lut 15:57
ICSP: muszę zacząć ładniej pisać xD
25 lut 16:02
ICSP: to masz takie :
12|10n − 4
udowodnij dla n naturalnego oraz n > 1
25 lut 16:04
Trivial:
Ja w podstawówce pisałem jak kura pazurem.

Ale potem powiedziałem sobie: DOSYĆ! Zmieniłem
pismo, na początku było trudno, ale po miesiącu weszło mi w nawyk.
25 lut 16:05
Trivial:
Dla n = 2 − OK.
Dla n > 2:
10
n+1−4 = 10*10
n−4 = 9*10
n + 10
n−4 = 9*10
n + 12k
Teraz szybki dowodzik na to, że i 9*10
n jest podzielne przez 12
Dla n = 2 − OK
Dla n > 2:
9*10
n+1 = 9*10*10
n = 10*(9*10
n) = 10*12m = OK
Zatem OK.
25 lut 16:12
ICSP: udało mi się rozczytać tamo

11|(2
6n+1 + 3
2n+2)
oczywiście wykaż ze dla dowolnej liczby naturalnej to zachodzi
25 lut 16:19
Trivial: Tak samo jak to powyżej.
25 lut 16:20
ICSP: Jaki leniwy
25 lut 16:29