matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne zadanie
Aldona:
A={x∊R; −3x +10<1} oraz B={x∊R; −x
2
+3x>=0} Wyznacz sumę zbiorów A∪B iloczyn A∩B, różnicę A\B oraz różnicę B\A
25 lut 14:31
krystek:
Wyznacz zbiór A i B pomogę
25 lut 14:38
Aldona:
A={x>3} B={x∊<0:3>}
25 lut 14:59