matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
irek:
P(A)=1/2, P(B)=1/5, P(A∧B)=1/15, oblicz: P(B`), P(A`), P(A∨B)
25 lut 13:57
Aga1:
P(A
'
)=1−P(A)= P(B
'
)=1−P(B)= P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B) licz.
25 lut 13:59