matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
irek:
narysuj drzewko,jezeli rzucamy 3razy moneta i oblicz prawdopodobienstwo ze tylko raz wypadnie orzeł
25 lut 13:44
Eta:
|Ω|= 2
3
=8 A= { (ORR) (ROR) (RRO)} |A|= 3
3
P(A)=
8
25 lut 13:46