Dla jakiej wartosci parametru m punkty A(−4,3) B=(4m,m+1) i C(6,−2) sa wspollini
Kappa: Dla jakiej wartosci parametru m punkty A(−4,3) B=(4m,m+1) i C(6,−2) sa wspolliniowe?
25 lut 13:09
Kappa: obliczylam wzor funkcji AC wyszlo y= −2x+10 i co teraz z punktem B?
25 lut 13:10
25 lut 13:10
Kappa: tak wiec rownanie prostej y=1− 12 x
gdy punkt B podstawie wyjdzie m+ 2m=0 cos nie gra
25 lut 13:17
Aga1: Wszystko gra.
3m=0
m=0
25 lut 14:13
Kappa: czyli sa wspolliniowe czy nie?
25 lut 14:28
Kappa: a jezeli nie to kiedy by byly?
25 lut 14:35
Aga1: Dla m=0 punkty A,B,C są współliniowe.
Dla m∊R−{0} punkty nie są współliniowe.
25 lut 14:50