pomocy
ala: podaj 6 kolejnych wyrazow ciagu 2n+1 gdy n−jest nieparzyste
podaj 6 kolejnych wyrazow ciagu n/n−1 gdy n−jest parzyste
−n2−n+1/2n oblicz a3,an−3,a2n,a5
4 kwi 13:25
Shinger: sześć kolejnych wyrazów nieparzystych czyli
czerwony a
1,a
3,a
5,a
7,a
9,a
11
a
1=2n+1=2(1)+1=3; a
3=2(3)+1=7; a
5=2(5)+1=11; a
7=2(7)+1=15; a
9=2(9)+1=19;
a
11=2(11)+1=23
n−jest parzyste czyli dla [a
2(4,6,8,10,12)] a
2=n/n−1=(w miejsce n wstawiasz np.jak masz
a
2 liczbę 2)
=2/2−1=2 i tak robisz z resztą

a
3 dla ciągu −n
2−n+1/2n=−3
2−3+1/2*3=
76
i tak robisz z resztą ;> chyba że nie wiesz to podaj gg lub coś zrobie na kartce
zeskanuje i ci wyślę
4 kwi 14:16
ala: dziekuje bardzo za pomoc

zycie mi ratujesz

mam tylko pytanie co do an−3 bo kosmiczne cyfry mi tu wychodza
4 kwi 15:56