funkcja logarytmiczna
FunnyBoy: Witam, mam problem z dwoma zadaniami:
1. Podaj liczbę pierwiastków równania: log
0,5x − log
0,5(x+1) = cos2α w zależności od
parametru α∊ <0;2π>
| | log(−x) + logt | |
2. Dla jakich wartości parametru t równanie: |
| =2 ma jeden |
| | log(3−x) | |
pierwiastek?
Dziękuję za wszelką pomoc
25 lut 12:25
FunnyBoy: Z zadaniem drugim sobie poradziłem, może ktoś mi pomóc z 1.
25 lut 14:31
Mila:
D: x>0 doprowadzić do postaci:
| | x | | 1 | |
log 0,5 |
| = log 0,5 ( |
| )cos2α |
| | x+1 | | 2 | |
rozwiązujesz graficznie, rozważ jakie wartości przyjmuje cos 2α i funkcja wykładnicza
25 lut 15:16
FunnyBoy: Dzięki
25 lut 16:42
Mila:
25 lut 16:47