matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
Aga:
wyznacz brakujace wspolrzedne punktow A(−2,y) oraz B(x,−7) tak aby kazdy z nich nalezal do wykresu funkcji f(x)=−x
2
−5
25 lut 01:15
Aga1:
y=−(−2)
2
−5 y= −7=−x
2
−5 x
2
−2=0 Rozwiąż równanie.
25 lut 10:46