funkcja liniowa
Honora: jak mam obliczyc dla jakich argumentow funkcja przyjmuje wartosc 500?
mam przykladomo 2x+4=500 i obliczyc x?
25 lut 00:29
ICSP: 1o Niewiadome na lewą, wiadome na prawą(pamiętaj o zmianie znaku kiedy przerzucasz coś na
drugą stronę)
2o Dzielisz przez liczbę która stoi przy x.
25 lut 00:35
Basiek: 2x=500−4 /:2
x=....
25 lut 00:36
DZIADZIA: Basiek boję się tej matury
25 lut 00:40
Basiek: 
Dasz radę przecież.
PS. ja boję się bardziej
25 lut 00:41
Honora: no ale dobrze to jest ? czy nie o to chodzi?
25 lut 00:42
Basiek: Dobrze
25 lut 00:42
DZIADZIA: a powiedz mi tak co mam zrobić jak mam odnaleśc osobe która jest w Twoim wieku i była by chętna
pouczyć się ze mną się na zywo
25 lut 00:43
Basiek: Przykro mi, w Poznaniu nie mam żadnych znajomych. Może nie wiem... na jakimś czacie, poszukaj w
katalogu gg? ...
25 lut 00:45
Eta:
Hmm ... szkoda,że nie jestem w wieku
Basiek
25 lut 00:48
DZIADZIA: no jakoś w ten sposób bo inaczej tego nie widzę,bo czy ty jako licealistka była byś skłonna do
takiego czegoś?
25 lut 00:48
Basiek: To brzmi... jej, jak to brzmi.
Sądzę, że jakaś.... tak, owszem.
Eta− nie wiem, czy jest czego żałować ;>
25 lut 00:49
DZIADZIA: no nic mi nie mów ja też czuję jak czs ucieka 1984 kiedy to było
25 lut 00:49
25 lut 00:51
DZIADZIA: no tak 28
25 lut 00:53
Basiek: Staruszki!
25 lut 00:56
DZIADZIA:
25 lut 00:58