prosta rownolegla
ewelina: √3x−√3y+3=0, napisz wzór prostej równoległej do tej prostej, pomóżcie
24 lut 21:32
Beti: przekształć to równanie do postaci kierunkowej y = ...
a potem skorzystaj z tego, że proste równoległe mają takie same współczynniki kierunkowe
A wogóle to chyba nie jest cała treść zad.?
24 lut 21:35
ewelina: jest to cała treść zadania i podane są 4 odpowiedzi
24 lut 21:41
Basiek: Podaj odpowiedzi.
24 lut 21:41
ewelina: już wyliczyłam i wyszło mi że y=x
24 lut 21:44
Eta:
y= x+b dla b€R ( nieskończenie wiele takich prostych np: y=x y=x−2 y= x+150
y=x−200 itd
teraz dopasuj "b" do odpowiedzi
24 lut 21:58
Man in black: Czy te x i y są pod pierwiastkami tak jak napisałaś? Jak tak, to nie jest prosta, tylko
półprosta.
24 lut 22:15